Beyine zarar veren
alışkanlıklar
1. Hiçbir Kahvaltı (jacuzzi, klima, library etmemek)
İnsanlar
almayın
düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olacak olan kahvaltı.
Bu yol açar
bir beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine neden beyin
dejenerasyon.
(Jacuzzi, klima, library etmeyen kişiler, düşük bir
kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin
tedarik edilmesine ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar.)
2 . Aşırı ısınma (aşırı ısınma)
Neden olur
beyin damarlarının sertleşmesi, zihin gücünün azalmasına yol. (Beyin arterlerinin sertleşmesine
neden olarak, zihin gücünün azalmasına yol açar).
3. Sigara (sigara içmek)
Neden olur
çoklu beyin daralmasına ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.
(Çoklu beyin büzülmesine neden
olur
ve Alzheimer hastalığına yol açabilir).
4.
Neden olur
beyin damarlarının sertleşmesi, zihin gücünün azalmasına yol. (Beyin arterlerinin sertleşmesine
neden olarak, zihin gücünün azalmasına yol açar).
3. Sigara (sigara içmek)
Neden olur
çoklu beyin daralmasına ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.
(Çoklu beyin büzülmesine neden
olur
ve Alzheimer hastalığına yol açabilir).
4.
Yüksek Şeker tüketimi (yüksek şeker tüketimi)
Çok fazla
şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur ve neden
yetersiz beslenme ve beynin gelişmesine engel olabilir. (Çok fazla şeker proteinlerin ve
besinlerin emilmesini durdurur, dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin
gelişmesine engel olabilir.)
5. Hava Kirliliği
(Hava kirlenmesi)
Beyindeki oksijenin en büyük tüketici bizim
vücut. Kirli havanın teneffüs edilmesi için oksijeni azaltır ve beynin,
hakkında getirerek beynin verimini düşürür.(Beyin vücudumuzda en çok oksijen
tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi, beyne giden oksijeni
azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır).
6 . Uyku Yoksunluğu (Uyku yetersizliği)
Uyku
sağlar dinlenmek beynimiz. Uykudan uzun vadeli yoksunluk olacak
hızlandırmak beyin hücrelerinin ölmesini.(Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun
vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.)
7. Uyurken kafayı örtmek (Uyurken kafayı örtmek)
(Kafayı örterek uyumak artırır
karbondioksit yoğunluğunu azaltmak ve oksijen konsantrasyonu
beyne hasar veren etkilere yol açabilir.
(Kafayı örterek uyumak, karbondioksit konsantrasyonunu arttırır
ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.)
8. Hastalık sırasında beyni çalıştırmak (Hastalık sırasında beyni
çalıştırmak)
Çok çalışmak veya öğrenmek hastalık yol açabilir
etkinliğinin azalmasına yanı sıra beyin ve ayrıca beyne hasar verebilir.
(Hasta iken çok çalışmak veya
öğrenmek beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir ve ayrıca beyne
hasar verebilir.)
9. Eksik uyarıcı düşünce (Uyarıcı düşüncelerde eksiklik)
Düşünme
beyin jimnastiği için en iyi yoldur, beyin stimülasyonu eksik
düşünceler mayıs
beyin daralmasına neden. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.
(Düşünmek beyin jimnastiği için en
iyi yoldur, beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol
açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.)
10. Konuşmak
Nadiren (Az
konuşmak)
Zihinsel sohbetler,
beynin verimliliği.
(Zihinsel
sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.)
Çok fazla
şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur ve neden
yetersiz beslenme ve beynin gelişmesine engel olabilir. (Çok fazla şeker proteinlerin ve
besinlerin emilmesini durdurur, dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin
gelişmesine engel olabilir.)
5. Hava Kirliliği
(Hava kirlenmesi)
Beyindeki oksijenin en büyük tüketici bizim
vücut. Kirli havanın teneffüs edilmesi için oksijeni azaltır ve beynin,
hakkında getirerek beynin verimini düşürür.(Beyin vücudumuzda en çok oksijen
tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi, beyne giden oksijeni
azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır).
6 . Uyku Yoksunluğu (Uyku yetersizliği)
Uyku
sağlar dinlenmek beynimiz. Uykudan uzun vadeli yoksunluk olacak
hızlandırmak beyin hücrelerinin ölmesini.(Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun
vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.)
7. Uyurken kafayı örtmek (Uyurken kafayı örtmek)
(Kafayı örterek uyumak artırır
karbondioksit yoğunluğunu azaltmak ve oksijen konsantrasyonu
beyne hasar veren etkilere yol açabilir.
(Kafayı örterek uyumak, karbondioksit konsantrasyonunu arttırır
ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.)
8. Hastalık sırasında beyni çalıştırmak (Hastalık sırasında beyni
çalıştırmak)
Çok çalışmak veya öğrenmek hastalık yol açabilir
etkinliğinin azalmasına yanı sıra beyin ve ayrıca beyne hasar verebilir.
(Hasta iken çok çalışmak veya
öğrenmek beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir ve ayrıca beyne
hasar verebilir.)
9. Eksik uyarıcı düşünce (Uyarıcı düşüncelerde eksiklik)
Düşünme
beyin jimnastiği için en iyi yoldur, beyin stimülasyonu eksik
düşünceler mayıs
beyin daralmasına neden. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.
(Düşünmek beyin jimnastiği için en
iyi yoldur, beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol
açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.)
10. Konuşmak
Nadiren (Az
konuşmak)
Zihinsel sohbetler,
beynin verimliliği.
(Zihinsel
sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.)
BU
KARACİĞER hasarının ANA NEDENLERİ: (Karaciğer hasarının ana nedenleri:)
1. Uyku
çok geç çok geç kalkma.(Çok geç uyuma ve çok geç kalkma.)
2. Değil sabah idrar.
(Sabahları çiş yapmamak)
3. Too much eating.(Çok fazla yemek)
4. Atlama
kahvaltı.(Kahvaltıyı
1. Uyku
çok geç çok geç kalkma.(Çok geç uyuma ve çok geç kalkma.)
2. Değil sabah idrar.
(Sabahları çiş yapmamak)
3. Too much eating.(Çok fazla yemek)
4. Atlama
kahvaltı.(Kahvaltıyı
atlamak)
5. Alıcı
çok fazla ilaç.(Çok
5. Alıcı
çok fazla ilaç.(Çok
fazla ilaç tüketmek)
6. Tüketen çok fazla koruyucu, gıda katkısı, gıda
boyası ve yapay tatlandırıcı tüketmek.(Çok fazla koruyucu, gıda katkısı, gıda boyası ve
yapay tatlandırıcı tüketmek)
7. Sağlıksız pişirme yağı tüketmek. (sağlıksız pişirme yağı tüketmek)
Mümkün olduğunca pişirme yağını azaltın
, kızartma yaparken bile en iyi pişirme yağı olan zeytinyağı.
Kızarmış gıdalar tüketmeyin yorgun olduğunuzda, eğer vücut dışında
çok uygun.(İçinde en
iyi pişirme yağı olan zeytinyağı safra olsa, kızartma yaparken mümkün
olduğunca pişirme yağını azaltın. Yorgun olduğunuzda, eğer vücudunuz
formda (zinde) değilse kızarmış gıdalar tüketmeyin.)
8. [Çiğ (veya fazla pişmiş) yapılır ve gıdalar da ekler
yükünü taşır.
Sebzeler çiğ veya pişirilerek yenmelidir 3-5
parçalar. Kızarmış sebzeler olmalı
bitmiş bir oturuşta, saklamayın.(Çiğ veya fazla pişmiş kil gıdaların da
tüketilmesi karaciğere ağır yük olur. Sebzeler çiğ veya 3-5 kısım
pişirilerek yenmelidir. Kızarmış sebzeler bir öğünde bitirilmeli,
saklanmamalıdı r.)
6. Tüketen çok fazla koruyucu, gıda katkısı, gıda
boyası ve yapay tatlandırıcı tüketmek.(Çok fazla koruyucu, gıda katkısı, gıda boyası ve
yapay tatlandırıcı tüketmek)
7. Sağlıksız pişirme yağı tüketmek. (sağlıksız pişirme yağı tüketmek)
Mümkün olduğunca pişirme yağını azaltın
, kızartma yaparken bile en iyi pişirme yağı olan zeytinyağı.
Kızarmış gıdalar tüketmeyin yorgun olduğunuzda, eğer vücut dışında
çok uygun.(İçinde en
iyi pişirme yağı olan zeytinyağı safra olsa, kızartma yaparken mümkün
olduğunca pişirme yağını azaltın. Yorgun olduğunuzda, eğer vücudunuz
formda (zinde) değilse kızarmış gıdalar tüketmeyin.)
8. [Çiğ (veya fazla pişmiş) yapılır ve gıdalar da ekler
yükünü taşır.
Sebzeler çiğ veya pişirilerek yenmelidir 3-5
parçalar. Kızarmış sebzeler olmalı
bitmiş bir oturuşta, saklamayın.(Çiğ veya fazla pişmiş kil gıdaların da
tüketilmesi karaciğere ağır yük olur. Sebzeler çiğ veya 3-5 kısım
pişirilerek yenmelidir. Kızarmış sebzeler bir öğünde bitirilmeli,
saklanmamalıdı r.)
İlk BEŞ KANSER oluşumuna NEDEN olan BESİNLER ŞUNLARDIR: (Kansere en çok neden olan 5
gıda)
1.
Hot Dog (Sosisli
sandviç)
Çünkü onlar
içinde çok fazla nitrat. Kanser koruma Koalisyonu öneren çocuk
yemek yenmediğinde 12'den fazla sosis ay. Eğer sıcak olmadan yaşayamam
köpekler, yapılanlar satın olmadan sodyum nitrat. (Anason içinde çok fazla oksit
vardır. Kanser koruma koalisyonu, çocukların ayda 12 adetten fazla
sosisli sandviç yememelerini önermektedir. Sosisli sandviçsiz
yapamıyorsanız, sodyum nitratsız yapılan cinsini satın alın.)
2. Processed meats and Bacon (İşlenmiş et ve domuz pastırması)
Ayrıca aynı yüksek sodyum nitrat
sandviçte, domuz pastırması ve diğer
işlenmiş etlerde risk
kalp hastalığı. Domuz pastırmasında doymuş yağın
de katkı sağladı
kanser.(Sosisli
sandviçte, domuz pastırmasında ve diğer işlenmiş etlerde bulunan aynı
yüksek sodyum oksit aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir.
Domuz pastırmasında doymuş yağın aynı şekilde kanserde payı olur.)
3.
Ayrıca aynı yüksek sodyum nitrat
sandviçte, domuz pastırması ve diğer
işlenmiş etlerde risk
kalp hastalığı. Domuz pastırmasında doymuş yağın
de katkı sağladı
kanser.(Sosisli
sandviçte, domuz pastırmasında ve diğer işlenmiş etlerde bulunan aynı
yüksek sodyum oksit aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir.
Domuz pastırmasında doymuş yağın aynı şekilde kanserde payı olur.)
3.
Doughnuts (Yağda
kızarmış şekerli çörek veya lokma)
Lokmalar vardır
kansere neden olan double trouble. Birincisi, bunlar beyaz undan yapılmış,
şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır.
Doughnuts,
kızarmış şekerli çörek veya lokma)
Lokmalar vardır
kansere neden olan double trouble. Birincisi, bunlar beyaz undan yapılmış,
şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır.
Doughnuts,
olabilir muhtemelen en kötü yiyecektir riskini arttırmak için yiyebileceğiniz
kanser.(Lokmalar
kanser.(Lokmalar
kansere yol açan çiftli dertlerdir. Birincisi, bunlar beyaz undan,
şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır.
Bunlar, belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz en kötü
yiyecektir.)
4. Patates kızartması (Kızarmış patates)
Gibi
şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır.
Bunlar, belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz en kötü
yiyecektir.)
4. Patates kızartması (Kızarmış patates)
Gibi
(lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır, sonra kızarmış
yüksek sıcaklıklarda. Onlar da içerdiklerinden kansere neden olan akrilik amidler
kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan. Çağırılmalıdır kanseri
patates kızartması, patates kızartması değil.(Lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır,
sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar ayrıca, kızarma işlemi sırasında
çınlamasını ortaya çıkan ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir.
Bunlara "French fries" değil, "kanser fries" olarak çağırılmalıdır.)
5.
Cips, kraker, and cookies (Cips, fotoğraf ve kurabiye, bisküi)
Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır. Hatta
etiketinde " özgür olmak " trans yağlar içerir
küçük miktarda
trans yağ vardır.(Tümü genellikle beyaz un ve şekerden
yapılır. Etiketinde "trans yağlar içermez" yazılı olsa safra, genellikle
az miktarda trans yağ vardır.)
yüksek sıcaklıklarda. Onlar da içerdiklerinden kansere neden olan akrilik amidler
kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan. Çağırılmalıdır kanseri
patates kızartması, patates kızartması değil.(Lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır,
sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar ayrıca, kızarma işlemi sırasında
çınlamasını ortaya çıkan ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir.
Bunlara "French fries" değil, "kanser fries" olarak çağırılmalıdır.)
5.
Cips, kraker, and cookies (Cips, fotoğraf ve kurabiye, bisküi)
Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır. Hatta
etiketinde " özgür olmak " trans yağlar içerir
küçük miktarda
trans yağ vardır.(Tümü genellikle beyaz un ve şekerden
yapılır. Etiketinde "trans yağlar içermez" yazılı olsa safra, genellikle
az miktarda trans yağ vardır.)
Yorum Gönder